Herman; 23 november

Autorijden? (vervolg)

Ik wilde nog even reageren op mijn eigen idee voor 18 november. Ik bespreek daar een manier om auto's over de (snel)weg te geleiden zonder dat daar mensenhanden aan het stuur vereist zijn. Aan dit verhaal wilde ik de voordelen van het systeem toevoegen:

Op de allereerste plaats biedt het systeem autogebruikers een grote mate van comfort. De auto te verplaatsen over grote afstanden kost de gebruiker van de auto hierdoor immers vele malen minder inspanning dan vroeger. Daardoor komt als positief neveneffect ook om de hoek kijken dat het aantal verkeersongelukken ten gevolge van de vermoeidheid van de autobestuurders, die op de (snel)wegen zullen worden verdreven door de autozitters, dramatisch fijn zal worden terug gedreven.

Een andere gunstige ontwikkeling die aan het besproken systeem te danken is, is de vergroting van de controleerbaarheid van het verkeer. In geval van filevorming kunnen bijvoorbeeld de auto's die de queue naderen worden omgeleid. Ook is het mogelijk om de maximumsnelheid van de in aantocht zijnde auto's te verminderen waardoor verdere filevorming wordt voorkomen en deze wagens geleidelijk door het knoopunt worden geleid.

Tevens is het mogelijk om via dit systeem het vervoermiddel auto beter op het vervoermiddel trein te laten aansluiten. Het is namelijk wel te realizeren om de computer te laten uitrekenen hoelang de geplande reis met het openbaar vervoer zou duren. Als het dan blijkt dat het voordeliger zou zijn om met de trein te reizen wijst de computer de gebruiker op dit feit en rijdt hem naar het bus- of treinstation.

Bovendien kan er door het syteem in gebruik te nemen een ingenieus carpool syteem ontstaan. Immers door dit systeem kan precies bekend zijn welke mensen er dagelijks om welke tijd waar naar toe moeten en wie van deze mensen een carpooler in dop is. (Deze informatie kan via de satelliet via het toetsenbord van de weggebruikers van deze mensen worden afgenomen.)

Het mag duidelijk zijn dat hoewel het bovenstaande geen echt idee is, het wel een belangrijke en eigenlijk niet te missen uitbreiding is van een eerder vertelde inval. Daarom mocht zij naar mijn mening niet missen in dit boek. Daarom kan en mag zij wel doorgaan voor een idee, in dit geval het idee voor 23 november.