Herman; 31 november

Warrig- en vergeetachtigheid

Wat een stomme titel zal wellicht iemand zeggen. Niet mee eens, maar ik kon niets anders verzinnen. Het is nu zeer laat en ik moet de lezer ervan op de hoogte stellen dat datgene wat ik ga schrijven wel eens een beetje door de war gehaald is, qua kern wel goed en juist, maar wat betreft de uitvoering niet geheel rein en zuiver. Ik weet wel dat dit een captatio bene volentiaie is, oftewel voor de wat minder geletterden onder u, een gevangenneming van de welwillendheid van het publiek, want daarom zeg ik het ook.

Nu, goed, prima, fijn, uitstekend, best, OK, voortreffelijk, klasse, juist, exact, bon, prachtig, in orde, geweldig, uitnemend, correct, precies (Waar een synoniemenlijst in WP al niet goed voor kan zijn.): Ik ben mijn agenda kwijt. Ik kan hem nergens vinden. In mijn tas is hij niet. In mijn jas is hij niet. En ook tussen de rommel kon ik hem niet vinden. Nu wil dat niets zeggen want het is al laat en ik geloof dat ik vandaag een beetje warrig ben. Aangezien ik een telefoonnummer uit mijn agenda erg nodig heb, zou ik het wel fijn vinden als mijn agenda weer bij mij terug komt. Want hij is er niet. In mijn tas in hij niet. In mijn jas is hij niet. En ook in STOP Let's get to the POINT:

Het zou fijn zijn als je de essentiële dingen altijd bij de hand hebt. (Zo zou ik het fijn vinden om altijd één pen, één reserve pen, en mijn agenda bij me te dragen.) Ik stel het volgende voor: Maak een kledingstuk met zakken waarin alleen maar dan ook precies de noodzakelijke dingen in kunnen. Al de persoon nu opstaat om ergens naar toe te gaan met het kledingstuk aan, en men is vergeten om iets essentieels mee te nemen, dan gaat een afschuwelijke alarminstallatie het rond toeteren, alsof men vergeten was om de lichten van de auto uit te doen. Dit systeem weerhoudt mij er waarschijnlijk van om ooit weer mijn agenda te verliezen, kwijt te raken etc. etc. zodat dat probleem is opgelost. Dit systeem beschermt mij tegen vergeetachtigheid van mijn agenda, iets wat ik zeer op prijs

stel.

Afsluitend: Ik beloof dat mijn stukje van morgen van een hoger niveau, peil, kaliber, kwaliteit zal zijn.